Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

ho´oponopono

" I don´t know what it is in me that has brought this into my life, I am sorry.

Please forgive me, I am unconscious.

Thank you for helping resolve this situation in me.

I love you."

Lær litt om akupunktur:

Jeg utfører ikke lenger akupunktur. Les gjerne om faget og finn en god akupunktør der du bor.

Til opplysning får vi ikke fortelle deg hvilken plager eller sykdommer vi har god erfaring med og som vi kan hjelpe deg med. Kvakksalveloven styrer vår informasjonsfrihet til deg.

Litt om vår lære kan du få lese.

6 store temaer som er innenfor akupunkturens kunnskapsfelt.

Akupunktur er en del av den
Tadisjonelle Kinesiske Medisin,
ofte forkortet TKM eller engelsk: TCM.

bilde

TCM omfatter Akupunktur (inkludert er også kopping og moxa), Urtemedisin, Tuinamassasje og Qigong.

TCM diagnoser finner ubalanser i kroppens energi- og organsystem og bruker oven nevnte ulike metoder for å gjenoprette den fysiske og energetiske balansen mellom organene og balanse mellom kropp - organger og følelser.
I kroppen beskriver TCM et omfattende mønster der organer jobber sammen i par og er avhengig av hverandre for å fungere optimalt. Ved forstyrrelser i ett organ, vil det etter hvert påvirke et annet organ negativt og dette skjer også etter de mønsterene og de forbindelsene som TCM beskriver. Når ubalanser og forstyrrelser oppstår får vi problemer, symptomer og sykdommer av mange ulike varianter. Små akutte forstyrrelser og ubalanser i det indre eller bare i det ytre gir små og lette plager som lett lar seg behandle med TCM-metoder. Ubalanse og forstyrresler i det indre som har pågått over lengre tid er blitt kroniske og plagene like så. Kroniske plager, symptom og sykdommer tar lengre tid å behandle.

Symptomene som opptrer i forbindelser med sykdommer/plager har også TCM satt i system. Ulike plager og symptom røper hvilken organ som er svak eller overaktiv i kroppen din.
Kroppens utskillelser i form av urin, avføring, svette, lukter, menstruasjon, hudutsondringer, eksemtype, hudfarge, øyne øre og munn røper også hvilken ubalanse du kan ha i det indre.
Følelser og sinnsstemning gjenspeiler også eventuelle indre ubalanser.

Generelt vil symptomene røpe organene som er involvert i ubalansen. Men selve ubalansen som vi snakker om kan ha ulike årsaker og da er det detaljene i probelmatikken som røper nyansene og som vi må finne.

Yin - Yang; Temaet er stort og krever et større foredrag eller en større artikkel og en tid med undring for å fortstå. Vi lærer deg om yin og yang på alle våre qigongkurs.
5-elementer; tre, ild, jord, metall og vann.
Zang - Fu - organer, Yin - yang organer eller kompakte og hule organer; Lever / galleblære, hjerte / tynntarm / hjertesekk / trippel-varmer, milt - bukspyttkjertel / mage, lunger / tykktarm og nyrer - binyrer / urinblære 
Vi lærer deg om Zang- Fu - organene og 5-elementer på våre avanserte qigongkurs i Seks Hemmelige Ord.
8 Prinispper; Yin - yang,  indre - ytre, kulde - hete, mangel - overskudd
er flere begrep vi forholder oss til for å hjelpe deg.
Følelser og organer:
Nyanser, nyanser og nyanser gjør alt dette mye mer innviklet, men populært sett er det slik:
Lever - sinne, aggresjon
Hjertet - hysterisk glede, hat
Milt / bukspyttkjertel - uro og bekymring / angst
Lunge -Sorg og melankoli, redsel
Nyrer - redsel, frykt og depresjoner

Vi har relativt kort ventetid for nye akupunkturkonsultasjoner, men litt trangere om tiden for 1.gangskonsultasjoner.

Velkommen til oss. 

Skrevet 5. og 6./9-2013 av Merete Remme.

Akupunktur øker og balanserer din energi og kan være positivt for lettere akutte plager til alvorligere kroniske plager, smerter og sykdommer. Du vil raskt merke om akupunktur er positivt for deg. Det er normalt ingen bivirkninger av akupunktur.

Kroniske plager trenger lengre behandlingstid. Når akupunktur påvirker deg positivt, vil du oppleve ulike endringer i symptomene dine tidlig i behandlingsforløpet, og du kan ovgjøre om du vil fortsette med flere behandlinger. Det er fint at du har kontak med din fastlege eller spesialist. Akupunktur skal være et suplement og en komplementærbehandling til det vårt offisielle helsevesen tilbyr. 

Akupunkturmetoder vi tilbyr 

Tradisjonell Akupunktur: Hele kroppen behandles og ved hjelp av nålene stimuleres, reguleres og frigjøres energiflyten i energibanene i kroppen og i de ulike organene. Akupunktur styrker og regulerer samarbeidet mellom organer som ikke fungerer som de skal. Behandlingen gir deg mer energi, styrker imunsystemet, frigjør stress og spenninger og demper uro.

Øre Akupunktur: 

Øreakupunktur brukes alene eller som støttebehandling. Ved psykosomatiske lidelser, avrusning, veldig mye for å forebygge allergier og lette akutte allergiutbrudd, men det erstatter ikke nødvendige legebesøk. Ved pollenallergi bør du starte med å bygge opp immunsystemet ditt tidlig på året.

ECIWO akupunktur:  (Embryo Containing Information of the Whole Organism) ECIWO Biology går ut i fra det springende punkt at alle celler har DNA-informasjon om hele kroppen. Cellene har gruppert seg og spesialisert seg til ulike oppgaver, men innehar allikevel all informasjon om hele deg. Gjentatte ganger ser vi spennende resultater ved denne noe mer smertefulle akupunktur-metoden. ECIWO akupunktur Kombineres ofte med tradisjonell akupunktur.

Vestlig medisin og Tradisjonell Kinesisk Medisin:

En Kinesisk diagnose skiller seg fra vestlig medisinsk diagnose i stor grad og terminologien er veldig forskjellig. Vi forklarer deg på en forståelig måte hva vi finner er din situasjon ut i fra Tradisjonell Kinesisk Medisin.

Terminologien gjør at vestlig medisin har vanskelig å forstå en kinesisk diagnose og resultatet er ofte avvisning hos den vanlige legen. Vi ser allikevel en mer positiv holdining til akupunktur i det tradisjonelle helsevesnet i dag . Dette er bra da vi mener at helsevesenet ville ha veldig godt av et samarbeid hvor de ulike retningene kunne møtes på profesjonelt likeverdige ståsteder, komplementere hverandre og sette pasienten i sentrum for det beste resultat.

Akupunktur og urtemedisin benyttet kineserne ved de fleste sykdommer og plager. I dag kombinerer de det beste fra vestlig medisin med det beste fra Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM). En litt morsom vending er at Qigong blomstrer i Kina i dag. Myndighetene ber pensjonistene gå i parkene og trene sin qigong for å bevare helsen. Der fins ikke nok sykehjemsplasser, yngre familie eller offentlig omsorg for eldre syke. Tanken og kulturhistorien tilsier at det er "langt liv med qigong" og at de friske pensjonistene vil kunne holde seg friske lenger om de trener qigong. Qigong påvirker stressnivået, energi og blodsirkulasjon slik akupunktur gjør.

Akupunktur er en behandling som styrker og regulerer sirkulasjon av energi, blod og kroppsvæsker. Behandlingen tilfører/vekker opp energi ved underskudd og virker spredende eller dempende ved ansamlinger av energi. Vi bruker veldig tynne nåler, kopping og moxa når vi behandler. Vi diskuterer også kosthold og livsstil.

AKUTT BRUKES AKUPUNKTUR FOR å fremme healingsprosessen og hindre at traumene/sjokket setter seg og gir unødvendig lang rekreasjonstid:

Tradisjonell kinesisk medisin har som teori at healingsprossesen trenger en akutt stressreduksjon, ny energi og balansert tilførsel av blod og kropsvæsker til skadestedet.

Tanken bak behandlingen er at:

Akupunktur reduserer lokalt og mentalt stress, øker/balanserer gjennomstrømmingen av blod , energi og kroppsvæsker til skadestedet og hjelper kroppen til en raskere rehabilitering. 

KRONISKE PLAGER OG AKUPUNKTUR:

Kroniske tilfeller har en annen karakter enn akutte tilfeller. Stresset sitter dypere, ubalansen og forstyrrelsen av blod og kropsvæsker er kronisk og lar seg ikke endre like lett som når vi jobber med akutte/nye tilfeller. 

Tanken bak behandlingene er:

Akupunktur øker gjennomstrømmingen av blod, energi og kroppsvæsker i kroppen og hjelper kroppen til rehabilitering når cellene over tid får bedre vilkår. Planen er først å jobbe for å stoppe eller forsinke utviklingen, styrke og balansere de organger som er overarbeidet, eller som direkte er skadet. Greier man å stoppe utviklingen er neste spørsmål om det er mulig å reversere situasjonen.

Når legen sier at "-dette må du lære deg å leve med." kan det være nyttig å kontakte oss. Vi vil først jobbe for å hjelpe deg til å takle plagene du har eller også stoppe /bremse den negative utviklingen i sykdomsbildet. Neste steg er å se om vi også kan gjenopprette noe av skadene som allerede er tilstede. Dette tar nødvendigvis tid.

Vil du bidra selv med egensinnsats, lærer vi bort både qigong og gir kostveiledning om du ønsker å få en gjennomgang på maten du spiser.

Ved den første timen din hos oss får du en gjennomgangen med kinesisk diagnose for at vi kan si mer om akkurat deg og hvordan Tradisjonell Kinesisk Medisin kan hjelpe deg.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn